Hypoxi

A Hypoxi-Trainert elsősorban nők számára fejlesztették ki, hogy a problémás testtájakon (comb, fenék, has) jelentkező narancsbőr és zsírlerakódás problémáit enyhítse, megszüntesse. A kezelések a Hypoxi-trainer segítségével folynak: ez egy kb. 1,5 m átmérőjű, tojás formájú zárt tartály, amelynek belsejében egy szobakerékpár található. Az edzés közben alacsony nyomású vákuum hat a perifériás területekre.

A Hypoxi-Terápia

Egy kúra általában 20 kezelésből áll – 10 alkalmas bérleteinket azon vendégeinknek ajánljuk, akik az elért állapot fenntartását évente többször kívánják biztosítani.

Egyéntől függően – életkor, edzettség, a leadni kívánt plusz kilók mennyisége, a narancsbőr fokozata – a 4-6. alkalom után tapasztalható látványos változás.

Heti három-négy alkalommal – minden másnap – javasoljuk a kezelések gyakoriságát.

A következetes Hypoxi-terápiával és a diéta betartásával 1 bérlet (20 alkalom) alatt 1-2 ruhaméret-csökkenésnek megfelelő méret-változást lehet elérni.

A bőr feszesebb, simább, rugalmasabb lesz, az esetleges bőrszárazság jelentősen javul, vagy megszűnik.

A kezelések 9:30-kor és 9:45-kor ill. 10:30-kor és 10:45-kor óránként kezdődnek.
Utolsó időpont hétfőtől szombatig 19:45 és 20:30, vasárnap 18:45 és 19:30.


Bővebben a Hypoxi-kezelésről

A Hypoxi-trainer egy vákuumkamrába rejtett kerékpár, ahol a zsírégető edzést biciklizéssel kell végezni, és közben alacsony nyomású vákuum hat a perifériás területekre, amely lehetővé teszi ezen testrészek, szövetek jobb vérellátását, méregtelenítését, salaktalanítását, és ezáltal a zsírsejtek méreteinek csökkentését is.

A Hypoxi-trainer segítségével a zsírégető edzés és vákuumhatás egyidőben fejti ki a hatást, a bőr felső rétegeibe szállítva vért, amit sportolás során sem ér el a szervezet (ott rögtön az izomzatnál koncentrálódik a vér).

Csupán 30 percig kell biciklizni közepes intenzitás mellett, miközben javul szívműködés, a fizikai teljesítőképesség
A zsírégetés már a Hypoxi-edzés 5. percétől elkezdődik, ezért elegendő a 30 perces edzés.


Vákuum a Hypoxi-trainerben

Az alacsony nyomáson (vákuumban) történő kezelés hatására a zsírégetés a problémás területekre koncentrálódik. A vákuum szívásának hatására a vérkeringés és a nyirokkeringés javul.

A vér- és a nyirokkeringés élénkülése lehetővé teszi az intenzívebb zsírelszállítást, még kedvezőtlen hajlam esetén is. A megélénkült vérkeringés mellett az alacsony nyomás hatására a sejtanyagcsere is felgyorsul, és ez a sejtekben felhalmozódott salakanyagok intenzívebb lebontásához vezet. A méreganyagok kiválasztásával a szövetek regenerálódnak. A vákuum aktiválja a rugalmas rostokat (kollagén, elasztin) termelő kötőszöveti sejteket, ennek következtében a bőr feszesebb és rugalmasabb lesz a kezelések eredményeként.

A Hypoxi-edzéssorozat

Rövid állapotfelméréssel, testzsír-százalék és testsúly-méréssel, a testméretek rögzítésével, valamint táplálkozási tanácsokkal kezdődik. (A mérések a 20 alkalom során 4-5-ször megismétlődnek.)

A Hypoxi-trainer hatását segíthetjük a megfelelő öltözékkel is.

A Hypoxy-trainer lehetővé teszi, hogy valamely kiválasztott testrészre koncentráljunk, így „külön” kezelhető a has-csípőtájék és a comb-fenék tájék.

A hason és csípőn általában nem jelenik meg a narancsbőr, itt inkább a makacs zsírpárnák ledolgozása a cél.

Ebben az esetben az ajánlott öltözék: pamut póló (nem bő), testre simuló – pl. biciklis – félhosszú nadrág (mivel ekkor nem a comb a célzott terület, ezért a vákuumhatásra itt nincs szükség).

A combokon és a fenéken a zsírpárnák mellett a narancsbőr is problémát jelent, ezért erre a területre kell koncentrálni a vákuum hatását. A minél jobb eredmény elérése érdekében pamut póló (nem bő) és kényelmes, pamutból készült, bő hosszúnadrág vagy laza rövidnadrág javasolt.


További tanácsok

A kezelés előtt legfeljebb 1 órával szabad utoljára étkezni, de éhesen nem szabad elkezdeni az edzést!

A teljes kúra alatt a folyadékbevitel ajánlott mennyisége 2-2,5 l víz, gyümölcstea, zöld tea vagy herbatea. Délután 17-19 óra között ajánlott nagyobb mennyiségű folyadék elfogyasztása, mert ebben az időben működnek a vesék a legintenzívebben, így fokozható a tisztulás folyamata.

A tréninget követő 2-8 órában a felgyorsult anyagcsere, vérkeringés és nyirokkeringés miatt – az alacsony nyomás, a vákuum-hatás és a mozgás közös eredményeként – még további nagy mennyiségű zsírbontás történik (utó-zsírégetés).

Ezért fontos a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele és a diéta.

A fellazított és megmozgatott salakanyagok kiürítésében segít a fülakupunktúra alkalmazása is.

Az utó-zsírégetés és salakanyag-ürítés miatt a Hypoxi-tréning utáni további testedzés nem javasolt. A köztes napokon viszont könnyebb edzéseken részt lehet venni – kardio-gépek, ellipszis, kerékpározás, futás, gyaloglás, úszás, tánc.

Edzés közben melegítő és hűtő hatású krémek használata nem ajánlott, de feszesítőket lehet fölkenni.


Néhány szó a narancsbőrről

A narancsbőr – vagy cellulit – a bőr alatti kötőszövetek úgynevezett "kocsonyásodása" ("gélképződése", "gelózisa"). Az érintett területet borító bőr – különösen, ha két ujj közé fogva összecsippentik – úgy néz ki, mint a narancs külső héja. A göröngyös, hepehupás, gidres-gödrös lerakódások leginkább a csípőn, a combokon és a fenéken alakulnak ki. A narancsbőr főként olyan nőknél fordul elő, akiknek szervezete sok ösztrogént termel. Amikor a máj nem tudja megfelelően semlegesíteni és kiüríteni az ösztrogént, akkor az ösztrogén hatására megváltozik a bőr alatti laza, rostos kötőszövet alapállománya, amely elősegíti a víz és só visszatartását és a zsír lerakódását a bőr alatti kötőszövetekben.

A narancsbőrt több tényező okozza. Az egészségtelen életmód, a naponta átélt stressz, a mozgáshiány és a rossz keringés, valamint a túlzásba vitt cukorfogyasztás és a nem megfelelő táplálkozás jele. A bélen keresztül ki nem ürült salakanyagok nagy része visszaszívódik, s a kötőszövet igen nagy mennyiségben képes tárolni – eközben maga is nagy kárt szenved. A sejtek között megrekedt salakanyagok – só, víz, zsír, bomlástermékek – a bőr alatti kötőszövet elváltozását, megkeményedését okozzák. Ettől lesz olyan a bőr, mint a narancs héja. Emellett a nem megfelelő nyirokkeringés is járulékos problémát jelent, amelyen a Hypoxi-kezelés sokat segít – testmozgás és vákuum-hatás.

Eltüntetése – vagy mértékének csökkentése – nem egyszerű feladat. Kitartásra és az életmód megváltoztatására is szükség van. Ehhez nyújtunk segítséget a Hypoxi-trainer kezeléseinkkel.